wij zijn Het Arbeiderspaleis

“Niets is mooi genoeg voor de arbeider die al zolang zonder schoonheid heeft moeten leven”

De naam Het Arbeiderspaleis is een knipoog naar het tegenover liggende woongebouw Het Schip van architect Michel de Klerk (1884-1923), dat in de volksmond ook wel het ‘arbeiderspaleis’ genoemd wordt. De Klerk ontwierp voor zijn tijd ongekend luxe en betaalbare woningen voor de Amsterdamse (haven)arbeiders, die voorheen onder erbarmelijke (woon)omstandigheden leefden.

Het motto van De Klerk was: “Niets is mooi genoeg voor de arbeider die al zolang zonder schoonheid heeft moeten leven.” Dat is mooi toch? En wij vertalen dit motto naar de 21ste eeuw.

Bij ons is niets mooi genoeg voor de flexwerker die al zolang zonder schoonheid heeft moeten leven. Een betaalbare flexwerkplek met vergaderruimte. 

Wie zijn wij?

Wij zijn een groepje freelancers die op zoek was naar een betaalbare flexwerkplek. Een toffe plek waar je andere creatievelingen kunt ontmoeten. Waar je een klankbord hebt als je daar behoefte aan hebt. Waar je samen kunt werken en nieuwe ideeën op kunt doen. Waar je geholpen wordt als je vast loopt. Een sfeervolle plek waar je ook kunt ontspannen, plezier kunt maken! Deze plek konden wij niet vinden dus zijn we zelf het Arbeiderspaleis begonnen. Een sociale onderneming en een sociale hub voor creatieve geesten. We zijn altijd op zoek naar leuke mensen zoals jij. Kom je ons netwerk versterken?

“Plezier in het werk maakt perfectie in het werk.”

Aristoteles